Accés Àrea PRO

logo-cabecera-imagen-apccv
logo-cabecera-texto-apccv

Accés Àrea PRO

Circ valencià a l’escenari… emoció i reivindicació.
Blog

Circ valencià a l’escenari… emoció i reivindicació.

Comparteix en

Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Aquesta imatge potser defineix l’eslogan Torna l’emoció de la cultura en viu amb el circ que encapçalava la programació Oh! La Cultura, Institut valencià de la Cultura – Generalitat Valenciana celebrada al juliol. La fotografia mostra l’emoció prèvia a l’espectacle de circ.

És La millor manera de tornar i gaudir de l’experiència en directe de les arts escèniques a través del llenguatge universal del circ, eren les paraules amb les quals Abel Guarinos, director general de l’Institut Valencià de Cultura, definia l’adaptació de la gala de circ valencià (de la nostra III NIT DEL CIRC VALENCIÀ de 2019) a aquesta programació, amb l’objectiu de mostrar la crisi cultural i artística viscuda pel sector durant tot aquest any degut a la Covid_19.

Ens obriren les portes. Tornàrem a reunir-nos (primer amb reunions online i després amb mascaretes i distància social) per organitzar i coordinar la gala en tres ciutats diferents – un dia rere l’altre – i va tornar la direcció artística (adaptant-se a la situació actual) i els assajos, i el retrobament… i el circ valencià va tornar als escenaris dels teatres.

Direcció artística: PABLO MENEU

I actuàrem davant un públic emmascarat i amb cadires buides (pels protocols), a les fosques, reivindicant #culturasegura i la tornada del circ valencià a les programacions, als circuits, i els festivals de carrer, i les places, i tornar a tindre feina, i tornar a fer #circ. “Contagiant-nos de cultura!”.

Mestre de cerimònies i performer: GONZALO SANTAMARÍA vídeo

Cèrcol aeri: JANA LÓPEZ vídeo

Llit elàstic: LUCAS RUÍZ vídeo

Llit elàstic: MAX CALAF vídeo

Malabars: RAÚL GARCÍA vídeo

Pals oscil·lants: GEMMA PALOMAR vídeo

Teatre de màscares: LUCAS ESCOBEDO vídeo

Trapezi: MELINA MELAMINA vídeo

Trapezi Volant: MARILÉN RIBOT vídeo

Cantant i performer: ELEONORA GRONCHI vídeo

Piano i performer: RAQUEL MOLANO vídeo

Performer i instal·lació: ROCÍO GARRIGA vídeo

Regidoria: JÚLIA MARTÍNEZ

 

Després de l’espectacle, arriba l’aplaudiment. En els rostres dels artistes, dels tècnics, de la direcció, de les coordinadores i de tot l’equip, apareix un somriure i el sentiment d’agraïment a l’escenari (quan els llums s’encenen novament) i darrere d’aquest (quan el públic abandona el teatre i ens quedem a soles).

Aquest post ret homenatge a totes les artistes de circ i professionals (docents, directores, tècnics, riggers, muntadors, vestuaristes, escriptores…) que han viscut i continuen vivint moments difícils, algunes actuant, fent bolos, i altres sobrevivint amb ajudes; companys i companyes de professió i de l’associació, perquè aquesta gala siga un pas per a la “reactivació” de la cultura i les arts escèniques valencianes. Desitjant i reivindicant que programadores i institucions donen suport al circ valencià permetent que el públic torne a omplir teatres i carrers.

La cultura (acostumada a sobreviure en estat de crisi) ha respost a la pandèmia amb una disciplina admirable: La cultura és segura. És a la cultura on ens cuidem com a societat a través de la reflexió. I on, recíprocament, els pensaments funcionen com a vacuna que ens cuida l’ànima (Isaias Fanlo, “La cultura i el contagi”).

Artistes, professionals i coordinadores de la gala al Teatre Principal de València, amb la Presidenta de l’Apccv MARIA COLOMER,  Conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport VICENT MARZÀSecretària autonòmica de Cultura i Esport RAQUEL TAMARIT, Director general de l’Institut Valencià de Cultura ABEL GUARINOS, Director Adjunt d’Arts Escèniques ROBERTO GARCÍA, i l’assessor de la Secretària autonòmica de Cultura i Esport JOSEP POLICARPO.

Aquesta gala es va celebrar del 23 al 25 de juliol 2020, al Teatre Principal València, Teatre Principal Castelló i la Casa del Mediterráneo d’Alacant.

COORDINACIÓ:

  • Coordinació general: ELENA LUDWIG
  • Coordinadora València: CLAUDIA ZUCHERATTO
  • Coordinador Castelló: XAVI CASTELLÓ
  • Coordinador Alacant: DAVID CONSUEGRA
  • Coordinació i administració: MARIA FERRER

EQUIP TÈCNIC:

  • Performer i tècnic: PABLO AGUILAR
  • Tècnic so: CARLOS SUAY
  • Tècnic il·luminació: JOSÉ MARTÍN
  • Riggings: SANDRO SPANU, PABLO AGUILAR, MATÍAS MARRÉ

 

Donem les gràcies per tota aquesta mostra gràfica, vídeos i fotografia a @nerea_coll

@apccv 2020

NEWSLETTER APCCV

Sigueu els primers a conèixer les nostres notícies del blog i l'agenda.

Convòcatories y newsletter per a socis a l'Àrea PRO