Accés Àrea PRO

logo-cabecera-imagen-apccv
logo-cabecera-texto-apccv

Accés Àrea PRO

Crònica de LA NIT DEL CIRC VALENCIÀ
Blog

Crònica de LA NIT DEL CIRC VALENCIÀ

Comparteix en

Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Després de mesos d’organitzar, preparar, enllestir, assajar… arriba el 18 de novembre i celebrem la primera NIT DEL CIRC VALENCIÀ a la ciutat de València.

La I Nit del Circ València naix per donar visibilitat a artistes i companyies circenses valencianes, alhora que per contribuir a la divulgació del circ, en tant que art escènica singular. 

La Nit es mostra al carrer i al teatre. A l’exterior, un espectacle; a l’interior, una finestra des d’on descobrir artistes a través de diferents números independents. Tot plegat, una radiografia del circ valencià d’ara, ací. Nu. Unit. Pobre. Apassionat. Descomplexat. (Patrícia Pardo)

APCCV GRACIES

La Finestra Nou Circ s’instal·la a la plaça de l’Ajuntament i munta l’escenari del seu espectacle, les primeres probes de so permeten que el primer públic s’aproxime i comence a preguntar. L’estand muntat per Apccv, al costat de l’escenari, respon les preguntes dels primers interessats.043- ACCPV VALENCIA NOV JB_BS_6839

A les 17:00 la plaça és plena: cadires i públic dempeus. Al voltant de 1000 persones esperen emocionades que comence l’espectacle. The Troupers, 3 artistes d’un circ clàssic que va acabar, malabaristes sense por a l’error, acròbates intrèpids, trapezistes sense por a les altures, mags sense truco, pallassos sense maquillatge, domadors sense animals, artistes sense complexos.071- ACCPV VALENCIA NOV JB_BS_7139

099- ACCPV VALENCIA NOV JB_BS_7427

Després dels aplaudiments, Gonzalo Santamaría – coordinador General de La Nit i presentador de l’espectacle de carrer – anima al públic a col·laborar en el desmuntatge de les cadires. La seua gran capacitat de lideratge acarona el públic que es mostra molt participatiu.104- ACCPV VALENCIA NOV JB_BS_7467

Ens encaminem al hall del Teatre Principal. Maria Colomer, membre de l’Apccv, dona una conferència sobre “Les bones pràctiques al circ”. Imatges sobre circ: sòcies i socis, festivals, circ tradicional i contemporani, vivències circenses i records… són projectades mentre ella ens endinsa en la història del circ valencià.114- ACCPV VALENCIA NOV JB_BS_7521 145- ACCPV VALENCIA NOV JB_BS_7748

Cap a les vuit la porta del Teatre Principal de València s’omple de gent, només queden uns minuts perque comence la gala on diferents disciplines de les arts escèniques s’entremesclaran per oferir un punt de trobada d’espectacles de circ valencians professionals i de qualitat. La gala mostra una unió d’espectacles amb les transicions escenogràfiques, al temps que va redactant un discurs sobre la política cultural actual i un record de companyes i companys de circ valencià.

teatreFoto cedida

La Nit, també, pretén ser una contribució a la intimitat, a la bellesa, a la reflexió.  Un bram per recordar que el nostre treball no té sentit si no és en connexió amb el públic, a qui imaginem rebel i creatiu. (Patrícia Pardo)

160- ACCPV VALENCIA NOV JB_BS_7915Cia. Aérea Teatro. “Bellotas”, pallasses musicals

176- ACCPV VALENCIA NOV JB_BS_8124BotProject. Llit elàstic

188- ACCPV VALENCIA NOV JB_BS_8306Lucas Escobedo. Malabars

196- ACCPV VALENCIA NOV JB_BS_8456Cia. Patrícia Pardo. “Comissura”, clown

228- ACCPV VALENCIA NOV JB_BS_8726Julia Sáez. Aro aeri

236- ACCPV VALENCIA NOV JB_BS_8780Federico Menini El Fedito. Arquitectura malabarística

254- ACCPV VALENCIA NOV JB_BS_8940Sabrina. Trapezi volant

264- ACCPV VALENCIA NOV JB_BS_9043Dino. Equilibri i contorsió

181- ACCPV VALENCIA NOV JB_BS_8225Luna y Panorama de los Insectos, Interpretació i composició musical

235- ACCPV VALENCIA NOV JB_BS_8770Roge P. Magdaleno, Interpretació i composició musical

286- ACCPV VALENCIA NOV JB_BS_9201Patrícia Pardo ens parla, ens emociona, ens fa reflexionar sobre la política i la cultura, sobre les nostres vivències i sobre el nostre futur. Al fons de l’escenari es projecten paraules, frases que parlen, noms de les companyies de circ valencià.

Un gran aplaudiment i el públic dempeus posa el punt final a la gala. I mentre escoltem els aplaudiments i veiem els rostres de felicitat i goig de totes les persones vingudes a viure La Nit del Circ valencià, l’Apccv se n’alegra d’haver aconseguit aquest gran repte: mostrar l’enorme potencial del circ en totes les seues vessants dins un espai teatral, contribuir a la professionalització del sector, i treballar per a que puga rebre l’atenció que li correspon dins la cultura valenciana.

@sgalberto fotoFoto cedida per @sgalberto

El públic va sortint del teatre, i a dins, darrere el teló resten els artistes, tècnics i professionals amb un somriure triomfant d’agraïment.

302- ACCPV VALENCIA NOV JB_BS_9304

Coordinació general Nit: Gonzalo Santamaría

Guió i direcció artística: Patrícia Pardo

Coordinació tècnica Nit: Hèctor Rodríguez

Regidoria: Julia Martínez

Rigger: Gastón Párraga

Espai escènic i il·luminació: RadianteLab

Textos literaris projeccions: Bestiario del circo, Pepe Viyuela

Idea Nit i preproducció de LA NIT DEL CIRC VALENCIÀ: Andrea Pérez, Jon Sábada, Julia Martínez, Hèctor Rodríguez, Maria Colomer, César García, Gonzalo Santamaría

Gerència APCCV: Maria Ferrer

Fotografies: Jesús Blesa

public

GRÀCIES a tots i totes per organitzar-la, recolzar-la i viure-la:

Institut Valencià de Cultura – Generalitat Valenciana, Regidoria d’Acció Cultural de l’Ajuntament de València, tècnics i personal del Teatre Principal de València, premsa valenciana i canals de difusió, ràdio, Cafeteria el Rialto de València, sòcies i socis que formeu l’Apccv, companys i professionals del circ valencià vinguts de tot el País, familiars i amics del circ valencià, i a tot el públic.

NEWSLETTER APCCV

Sigueu els primers a conèixer les nostres notícies del blog i l'agenda.

Convòcatories y newsletter per a socis a l'Àrea PRO