Accés Àrea PRO

logo-cabecera-imagen-apccv
logo-cabecera-texto-apccv

Accés Àrea PRO

Apccv celebra La III Nit del Circ valencià en Alacant
Blog

Apccv celebra La III Nit del Circ valencià en Alacant

Comparteix en

Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

El dissabte 19 d’octubre de 2019 l‘Associació de Professionals del circ de la Comunitat Valenciana va celebrar el seu esdeveniment anual més important: LA III NIT DEL CIRC VALENCIÀ. Enguany, i seguint amb l’objectiu de programar-la dins els teatres més importants valencians i comptant amb el suport de l’Institut Valencià de la Cultura, marxem fins a la ciutat d’Alacant, a la plaça Ruperto Chapí i al Teatre Principal de la ciutat.

La III NIT DEL CIRC VALENCIÀ comença al carrer, és Gonzalo Santamaría qui farà la presentació i animarà al públic desconcertat a apropar-se i gaudir del circ valencià.

El primer espectacle és “Sophie” de la Cia La Mala – La Troupe Malabó. Un espectacle de circ líric femení narrat per la veu de tres dones i les diferents situacions que viuen: la faena, la reivindicació, la diversió, l’agermanament i la repressió; per a concloure amb un cant a la llibertat.

Aquest dona pas a l’espectacle “The Power of the 80’s”, de Gonzalo Santamaría. Un espectacle que porta la música dels 80 al món del circ amb la barreja de diverses tècniques: equilibris, malabars, verticals, dansa. Amb un ambient d’humor, amor i participació.

Arribada la nit, i finalitzats els dos espectacles, ens apropem a la cua del Teatre Principal per endinsar-nos en el punt fort de la celebració: sobre les taules del teatre caminaran (o saltaran o es penjaran per l’aire) dotze artistes: nou del sector del circ, una artista d’instal·lacions i dues que aportaran la música en directe (una cantant i una pianista). Totes plegades ens emocionaran, ens faran pensar, ens faran vibrar.

És Lucas Escobedo qui dona inici a la gala dirigida per Pablo Meneu. El personatge porta l’entrada a la mà i s’entremescla amb el públic, confós i buscant el seu lloc… fins acabar trobant-lo a dalt de l’escenari amb la resta d’artistes.

Les llums s’apaguen i ens trobem amb un teatre totalment nu, els adornaments i engranatges tècnics desapareixen donant pas als i les artistes. Descobrirem un espectacle diferent a les dues Nits anteriors, cada direcció crea i aporta, cada any és més bonic. Pablo Meneu, ens endinsa en un món on les persones, on les artistes es presenten a elles mateixes, els seus números de circ i accions componen transicions, reflectint les peculiaritats de cadascuna en el públic, amb el propòsit que es senten identificats amb aquestes.

Així comença la gala de La III Nit del Circ Valencià.

Gràcies a la fotografia de Manolo Mc podem reviure alguns dels moments més emotius de la gala…

Marilen Ribot, oscil·lant amb la corda aèria.

els dos trampolinistes, Lucas Ruíz (Cia Botproject) i Max Calaf

la força i vibració de les cintes straps de David Sessarego

Irene Estradé, omplint de tendresa i dansa la corda llisa

Melina Melamina volant al trapezi

Instal·lació – perfomance amb cadires creada per Rocío Garriga.

la preciosa veu lírica d’Eleonora Gronchi es fusiona amb els números de circ

la composició musical de la gala a càrrec del piano de Raquel Molano

el punt d’humor i la tècnica dels malabars de Raúl García

I com a colofó de la gala, Gemma Palomar dansa a sobre dels seus pals oscil·lants.

L’aplaudiment del públic, al carrer i al teatre, dóna sentit i agraeix el nostre treball. Programar, per tercera vegada, la Nit del Circ valencià, ha estat una gran llavor per a l’Apccv i totes les persones, professionals i artistes que l’han creat. Rebre el suport de les institucions i ajuntaments valencians cap al circ valencià és un dels nostres principals objectius i seguirem treballant fermament per complir-lo.

Vídeo resum de La III Nit del Circ Valencià

En nom de l’Apccv volem donar les gràcies a:

  • Institut Valencià de la Cultura – Generalitat Valenciana, pel seu suport al circ valencià i a la Nit del Circ Valencià
  • Espai El Disparate, per haver-nos deixat assajar i organitzar tota la gala els dies previs a la funció, degut a la impossibilitat de fer-ho al mateix teatre.
  • Al Teatre Principal d’Alacant per haver-nos permès mostrar circ valencià en aquest espai teatral.
  • Als mitjans de comunicació valencians i alacantins que han donat suport i ens han ajudat amb la difusió de la celebració.
  • A totes les professionals que han estat col·laboradores i han format part d’aquest esdeveniment: des dels tècnics i administratius de l’Ajuntament d’Alacant i de l’IVC-Generalitat, els restaurants que ens han donat de menjar, a l’equip tècnic de la gala (Pablo Suay, tècnic de so; José Martín Vázquez, disseny i il·luminació; i Pablo Aguilar, rigger),  i al dels espectacles de carrer… i un llarg etc.
  • i gràcies en especial al públic, perquè sense vosaltres el nostre treball no té sentit.

 

Gràcies a totes fem circ valencià!

Tornarem a celebrar-la al 2020

ASSOCIACIÓ DE PROFESSIONALS DEL CIRC DE LA COMUNITAT VALENCIANA

NEWSLETTER APCCV

Sigueu els primers a conèixer les nostres notícies del blog i l'agenda.

Convòcatories y newsletter per a socis a l'Àrea PRO