Accés Àrea PRO

logo-cabecera-imagen-apccv
logo-cabecera-texto-apccv

Accés Àrea PRO

Alacant no és ciutat per al circ
Blog

Alacant no és ciutat per al circ

Comparteix en

Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Alacant té una llarga història vinculada al circ amb Donyet Ardit i el projecte social de l’Escola de Circ que durant anys va estar funcionant activament, comptant amb companyies reconegudes més enllà de la Comunitat Valenciana, malgrat tot, darrerament la sensibilitat mostrada pel Consistori de la ciutat cap al Circ Valencià no és la més encertada.

Així ho sentim des de l’APCCV, Associació de Professionals de Circ de la Comunitat Valenciana, que representa el sector del circ valencià autonòmic i nacional, amb més de 90 sòcies i socis. Dins els nostres objectius es troba el treballar per donar visibilitat, difusió i dignificació del circ. Des del 2017 celebrem la Nit del Circ Valencià, una mostra de circ valencià, cada any celebrada rotativament en una de les tres principals ciutats valencianes, comptant sempre amb el suport institucional del Institut Valencià de la Cultura, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, i les Regidories de Cultura dels Ajuntaments de València, Castelló i Alacant. Continuant amb la nostra celebració, organitzem LA VI NIT DEL CIRC VALENCIÀ que celebrarem el 26 de novembre de 2022 amb el suport del Teatre Arniches, Institut Valencià de la Cultura.

Com a mostra d’aquesta desafecció municipal, dos fets importants. El primer, deixar a APCCV fora de la convocatòria pública de Subvencions 2022 per al desenvolupament de Projectes Culturals i Artístics, al·legant que la seu de l’Associació, de caràcter autonòmic, es troba a València, sense donar-nos cap opció ni explicació. El segon, negar el suport econòmic a la celebració de La VI Nit del Circ Valencià, oferint solament l’aval per a la tramitació d’un espai en Domini Públic, que a més correria a càrrec de l’APCCV.

Essent com és APCCV una Associació sense ànim de lucre, desenvolupa totes les seus activitats gràcies a les subvencions institucionals. Per aquests motius, l’Associació, després de repetides sol·licituds des de principis de l’any, es va reunir amb la Regidoria de Cultura el 6 de juny per demanar el suport per a la VI edició, tal com es va fer en el 2019 en la celebració de La III Nit del Circ Valencià celebrada en Alacant.

No és fins aquesta data, quan en reunió amb la Regidoria, aquesta ens comunica que no donarà suport econòmic. Davant aquesta negativa, l’APCCV considera de vital importància sol·licitar una reunió amb l’Alcaldia per expressar la necessària vinculació de la ciutat d’Alacant en el desenvolupament que està experimentant el sector del circ valencià els darrers anys com a mostra de suport a la Cultura, necessària i imprescindible, tal i com ha quedat patent en aquests anys de pandèmia. I com el circ és un actiu fonamental en el desenvolupament turístic de qualitat, com han entès altres ciutats.

Són dues les sol·licituds de reunió amb el Senyor Alcalde Luis José Barcala Sierra que continuen sense resposta. Com no hi ha dues sense tres, seguirem intentant-ho malgrat el sentiment de decepció i desencant pel tracte que l’APCCV està rebent per part del Consistori Alacantí. Sembla que, per a aquest Ajuntament, Alacant no és ciutat per al circ.

NOTA DE PREMSA ASSOCIACIÓ DE PROFESSIONALS DE CIRC DE LA COMUNITAT VALENCIANA

València, 6 de juliol de 2022

NEWSLETTER APCCV

Sigueu els primers a conèixer les nostres notícies del blog i l'agenda.

Convòcatories y newsletter per a socis a l'Àrea PRO