Accés Àrea PRO

logo-cabecera-imagen-apccv
logo-cabecera-texto-apccv

Accés Àrea PRO

Premis Arts Escèniques Valencianes 2022
Home Events Arts escèniques i cultura Premis Arts Escèniques Valencianes 2022

Premis Arts Escèniques Valencianes 2022

València (28.10.22). La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, organitza els Premis de les Arts Escèniques Valencianes, guardons que tenen l’objectiu de reconèixer els professionals escènics valencians i donar-los visibilitat, així com incentivar i promocionar la producció escènica valenciana.

Els membres del jurat han visionat els 103 espectacles de teatre, dansa, circ, arts de carrer i espectacles per a xiquetes i xiquets. Tot tenint en compte que els espectacles produïts per l’IVC no poden optar al premi al millor espectacle en les categories de teatre, dansa, infantil, de carrer o de circ.

Un segon jurat configurat per personalitats del món cultural s’encarregarà d’escollir entre cada terna de nominats i els guanyadors es coneixeran en l’acte de lliurament que se celebrarà el 28 de novembre al Teatre Principal d’Alacant.

Per procedència, 63 de les companyies presentades són de la província de València, 11 són companyies de Castelló i 8 són companyies d’Alacant.

Un primer jurat independent de 7 persones consensuades entre les associacions professionals de les arts escèniques, membres de la Mesa de la Cultura Valenciana i l’IVC, ha escollit els nominats després d’un procés d’anàlisi de tots els espectacles i professionals inscrits en els Premis de les Arts Escèniques. Aquest jurat ha estat format per Pepe Ayelo, Marta Borcha, Maria Colomer, Rafa Contreras, Sara Esteller, José Vicente Peiró i Carmen Valera.

Dels 103 espectacles inscrits, 47 són de teatre, 17 són espectacles de dansa, 19 són espectacles per a xiquetes i xiquets, 15 són espectacles d’arts de carrer i cinc són espectacles de circ. Els espectacles de teatre, dansa i per a xiquetes i xiquets havien d’haver estat estrenats a la Comunitat Valenciana entre l’1 de gener de 2021 i el 30 de juny de 2022. Tenint en compte les seues especials característiques, els espectacles d’arts de carrer i circ havien d’haver-se estrenat a la Comunitat Valenciana entre l’1 de maig de 2020 i el 30 de juny de 2022.

The event is finished.

Date

Nov 28 2022
Expired!

Time

22:00 - 23:00

More Info

Read More

Location

Teatre Principal Alacant

Organizer

INSTITUT VALENCIÀ DE LA CULTURA
Read More