Accés Àrea PRO

logo-cabecera-imagen-apccv
logo-cabecera-texto-apccv

Accés Àrea PRO

Celebrem LA IV NIT DEL CIRC VALENCIÀ, reivindiquem el suport a la cultura
Blog

Celebrem LA IV NIT DEL CIRC VALENCIÀ, reivindiquem el suport a la cultura

Comparteix en

Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

El 2020 ha estat un any molt dur per a la cultura, per al circ valencià i les arts escèniques. Hem viscut tots aquests mesos d’organització i treball amb la incertesa diària de poder arribar al 21 de novembre i celebrar la nostra nit del circ valencià. Pendents de la pandèmia, de les restriccions i protocols de sanitat; creuant els dits per a que totes les professionals que formaven part, pogueren actuar aquest dia (tristament no ha estat així); creuant els dits per a que les restriccions no ens tancaren els espectacles al carrer. I finalment varen arribar els assajos, les proves, la tècnica… i varem celebrar la nostra gran activitat anual.

Celebrar enmig de la pandèmia?

Enguany la IV NIT DEL CIRC VALENCIÀ volia ser, més que una celebració, un reconeixement i representació de totes les artistes i professionals de circ valencià que no poden treballar ni actuar, que han hagut de renunciar a la seua professió, que lluiten i sobreviuen cada dia; un suport i una esperança; seguir reivindicant la cultura segura, el nostre espai als carrers i als teatres, el suport de les institucions valencianes i estatals al nostre sector i a totes les companyes d’arts escèniques i de la cultura.

 

Aquesta edició va començar amb un encontre de sòcies i socis, companyes i amics del circ valencià. El Centre Octubre de cultura contemporània de València ens va acollir durant tot el matí i al dinar, permetent-nos el retrobament presencial (amb mascareta i distanciament) enyorat i necessitat. Un moment per compartir la nostra vivència i la dificultat de la nostra professió degut a la pandèmia, com hem viscut i treballat, pensant en el que ens espera i com farem per continuar.

Compartim amb totes vosaltres un resum amb les conclusions de l’encontre:

CONCLUSIONS ENCONTRE CIRC. LA IV NIT DEL CIRC VALENCIÀ 2020

L’Ajuntament de València va donar el suport per a celebrar els espectacles de carrer a la plaça del Viriat. Malgrat la reducció de l’aforament, la plaça es va omplir dins i fora de l’espai reservat, essent una càrrega d’energia per actuar de nou.

L’edifici de l’Institut Valencià de la Cultura va ser l’escollit per a l’espectacle “Célula” de la Companyia Subcielo Danza Aérea. Trobant a faltar la paraula CIRC entre les mencionades a la façana, com una més de les arts escèniques valencianes, vam gaudir d’un preciós espectacle acaronat per la música en directe.

L’espectacle “Crazy Safari Circus” de la companyia Les Dessous de Barbara, va submergir el públic infantil i adult en un espectacle circense amb humor de clown i crítica social.

I del carrer ens vam traslladar al teatre.

El Teatre Principal de València ens va acollir, per segona vegada durant aquest 2020, ara per celebrar una gala de números circenses dirigida per la nostra sòcia Eleonora Gronchi amb l’ajuda de la nostra companya i estimada Gemma Palomar.

La pandèmia havia d’estar present – tal com forma part de les nostres vides – a la Nit del Circ valencià. Així l’artista clown Txetxe Folch inicia la gala al teatre parlant-nos sobre aquesta, convidant-nos a seguir, a riure.

Amb la col·laboració de Ginés López i la veu en off de Paula Baixauli, ens endinsarem en una gala de números circenses acaronada per textos i música, barrejada de disciplines i tècniques circenses diferents però alhora unides.

Cintes straps d’Elena Vives
La música en directe d’Ales Cesarni, David Gadea, Baptiste Bailly, Payoh Soul Rebel
Número de cyr wheel d’Edu Martínez

Acrodansa amb Roseta Plasencia i Sebastian Rowinsky
Doble corda llisa de Rosa Schmid
Número de malabars de Guillem Fluixà

Suspensió capil·lar amb Matías Marré

Aquestes són les professionals que no surten a l’escenari: coordinadores, directores, ajudantes de direcció, riggers, tècnics de so i il·luminació,  fotògrafes, treballadores i treballadors de l’Institut Valencià de la Cultura, del Teatre Principal de València… sense les quals no tindríem espectacles de circ; a les quals volem agrair tot el temps i la passió dedicada per a celebrar la IV Nit del Circ Valencià.

No podem acabar aquest post sense donar les gràcies a:

  • Institut Valencià de la Cultura, Generalitat Valenciana
  • Regidoria Acció Cultural de l’Ajuntament de València
  • Teatre Principal de València, Diputació de València
  • Centre Octubre de Cultura Contemporània de València
  • Nerea Coll per la fotografia i vídeo
  • Gonzalo Santamaría per la veu en off als espectacles de carrer
  • Sòcies i socis de l’Apccv que ens ajudaren en l’organització dels espectacles de carrer

i per suposat al públic, a totes les persones que ens van acompanyar a la plaça i al teatre, sense les quals aquest treball nostre no tindria sentit. Gràcies per creure en la #culturasegura

Vídeos IV NIT DEL CIRC VALENCIÀ clicant sobre les fotos i al canal de youtube apccv

Tornarem, al 2021 per celebrar amb totes vosaltres LA V NIT DEL CIRC VALENCIÀ.

 

 

NEWSLETTER APCCV

Sigueu els primers a conèixer les nostres notícies del blog i l'agenda.

Convòcatories y newsletter per a socis a l'Àrea PRO