Accés Àrea PRO

logo-cabecera-imagen-apccv
logo-cabecera-texto-apccv

Accés Àrea PRO

DIA MUNDIAL DEL CIRC. 20 abril 2019
Blog

DIA MUNDIAL DEL CIRC. 20 abril 2019

Comparteix en

Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

MANIFEST DEL DIA MUNDIAL DEL CIRC 2019

EL CIRC ESTÀ VIU

Un dia per ocupar les places i carrers i reivindicar que “EL CIRC ESTÀ VIU”.
Han passat uns quants anys i aquest lema segueix tan vigent i encara més que abans.
Les reivindicacions que hem fet any darrera any, han estat xicotets avenços aconseguits amb l’esforç, la constància i sobretot la passió que suposa dedicar-se a aquesta art.
Una disciplina, el circ, on sempre hem de “demostrar” sense esperar res dels estaments polítics. Això sí, quan polítics i polítiques vénen a les estrenes dels nostres espectacles de circ fan mans i mànigues per sortir a les fotografies a primera fila.
Mentrestant, seguim lluitant per la dignitat d’un art que des del principi de la humanitat ha portat tot tipus d’emocions i diferents maneres d’expressió, tot provocant rialles, emocions fortes, poesia i transgressió. tant de les lleis físiques i també  com a expressió de llibertat.
Cada vegada més durant aquest anys hi ha més espectacles de circ, es programen en llocs on abans ni pensàvem, i tenen presència cada cop en més  festivals, fires i programacions…, però del cert que encara queda molt camí….
Si, no us ho creureu, però EL CIRC NO ESTÀ RECONEGUT  oficialment com un art específic.
No tenim ni un principi de legislació laboral específica, ni drets i les obligacions ens les posem cada dia nosaltres. Aprendre, crear, formar-se, suposa un llarg període de temps i per sobreviure hem de fer altres feines. I no ens inventem res, només cal anar França i veure el tracte que SI donen al circ i als artistes de circ.
Menys fotografies, menys vacil·lar “què bonic és anar a veure espectacles de circ”, i que les persones que es dediquen a la política cultural es guanyen el sou i les prebendes, que paguem entre tots i totes, i que deixen d’utilitzar paraules buides sense sentit.
Només cal repassar totes les reivindicacions que companyes i companys han escrit  en els manifests d’anteriors anys i que segueixen sent vigents.
Però voldria destacar un altre aspecte del gran treball que estan duent a terme moltes persones, que utilitzen el circ com una eina de transformació, amb els diferents projectes de circ social que s’escampen cada dia arreu del territori, sembrant llavors per crear una societat més justa en tots els àmbits. Sobretot en barris i pobles amb una forta desigualtat econòmica i social, creant interaccions amb les comunitats.
Si volguéssim parlar de tots aquests projecte podríem escriure un llibre enlloc d’un manifest!!
Ara, gaudim d’aquest dia, arranquem somriures, emocions i seguirem lluitant per un art que sota la simbòlica vela del circ arreplega la humanitat sense distincions. Seguirem compartint una vida diferent plena de passió.
SALUT I CIRC

 

Juanillo (Desastrosus Cirkus i formador de l´Ateneu Popular de 9 barris), per l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC) amb motiu del Dia Mundial del Circ 2019, compartit per  FEDERACIÓ ESTATAL DE CIRCO, CIRCORED.

APCCV celebrem aquest dia fent allò que som: espectacles de circ valencià arreu del món. Tots aquests formen part d’aquesta gran celebració i comparteixen el Manifest del Dia Mundial del Circ 2019. Gaudeix de la nostra

AGENDA DE CIRC VALENCIÀ

NEWSLETTER APCCV

Sigueu els primers a conèixer les nostres notícies del blog i l'agenda.

Convòcatories y newsletter per a socis a l'Àrea PRO