Accés Àrea PRO

logo-cabecera-imagen-apccv
logo-cabecera-texto-apccv

Accés Àrea PRO

CELEBREM EL DIA MUNDIAL DEL CIRC 2018
Blog

CELEBREM EL DIA MUNDIAL DEL CIRC 2018

Comparteix en

Telegram
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

MANIFEST DIA MUNDIAL DEL CIRC

Dret sobre la plataforma mire el cable tens, respire, em concentre… Tinc l’objectiu clar i només cal caminar. Un peu davant de l’altre, el cap alt i el cos alerta. A poc a poc però sense parar… sempre en equilibri.

Ments creatives, cossos actius, cors oberts, ulls atents… Artistes i companyies que fan equilibris per tirar els seus projectes endavant, per donar forma a les seves idees, amb treball, lluita, i molt d’esforç. Això és el circ!, seguir caminant tot i no tenir clar si funcionarà l’espectacle en què tant esforç, diners i temps has invertit.

Em mire les mans plenes de durícies, l’espatlla adolorida i el cos marcat per les lesions. És part de mi, és el meu treball escrit a la pell.

Som tossuts i tossudes, treballem dia rere dia per un somni, amb perseverança, fent pinya, sense defallir… Fins que ho aconseguim! Però sabem que no estem soles, de la mateixa manera que comptem amb els companys i companyes que ens cuiden en les acrobàcies més difícils, també sabem que compartim camí amb molts altres projectes i això ens dóna força!
Estem feliços de sentir-nos acompanyats. La llavor del circ s’estén arreu i veiem meravellats com broten petits i grans projectes repartits per diferents racons del territori. Això també és el circ: un munt d’iniciatives (escoles, companyies, festivals, espais,…) que des de l’autogestió fan créixer la cultura i la fan plural, rica i popular perquè arribe a tothom.

Peus junts, mans a terra, em col•loque bé, flexione i …. up!, amunt, genolls al pit, estire cames amunt, prem el cul i estire les puntes. Ja hi sóc… Respire. Ho he aconseguit. Mire al meu voltant… estic al revés!

La gent del circ sovint estem de cap per avall… o no… potser és el món el que està del revés?, potser és necessari mirar-s’ho tot des d’un altre punt de vista, potser necessitem capgirar-ho tot per construir un món millor, més just, més lliure!

… I és en aquests moments, quan sembla que estem en un món sense sentit, quan més que mai és necessari el circ com a eina transformadora! Amb espectacles que ens arranquen riallades però també ens facen pensar, obren el cor i alimenten les ànimes.

Apuje els braços, doblegue les cames, carregue els quàdriceps, agafe impuls i salte ben amunt, apuje els malucs i porte els genolls al pit. Instants de suspensió, ingravidesa, gire a l’aire, amb decisió i l’adrenalina a tope. Incertesa, com acabarà això? M’he agrupat  i em torne a estirar de cop, dirigint els peus a terra i el cap ben alt… he fet un gir enlaire sobre mi mateix. Un mortal més.

Ara vos toca a vosaltres: vos atreviu a saltar?, a volar sense xarxa?

Tenim escoles per formar els futurs artistes i transmetre els valors del circ als infants.
Tenim espais de circ per entrenar i assajar, per seguir creixent.
Tenim espais de creació per generar espectacles, per donar forma a les idees dels nostres artistes.
Tenim companyies i artistes amb talent, sensibilitat i moltes coses per expressar.
Tenim públic amb ganes de viure, riure, emocionar-se i gaudir del circ…
…. però perquè aquest engranatge segueix girant cal donar suport a totes aquestes iniciatives. Cal crear circuit, normalitzar la programació de circ a les places, carrers i teatres de tots els pobles.

Demanem a les administracions que s’arrisquen, als programadors/es que siguen valents, al públic que ens segueixi acompanyant.
… Així podrem seguir mantenint l’equilibri, volant, expressant, fent riure, plorar i emocionar! Visca el circ!!!

El manifest del Dia Mundial del Circ ha estat redactat pel col·lectiu Cronopis de Mataró i es comparteix juntament per les associacions que formem part de CIRCORED, FEDERACIÓN ESTATAL DE CIRCO.

DESCARREGA’T EL MANIFEST I COMPARTEIX-LO!!

MANIFEST DIA MUNDIAL CIRC 2018

MANIFIESTO DIA MUNDIAL CIRCO 2018

Celebra amb nosaltres, AGENDA DE CIRC

NEWSLETTER APCCV

Sigueu els primers a conèixer les nostres notícies del blog i l'agenda.

Convòcatories y newsletter per a socis a l'Àrea PRO