COVID-19

ACCIONS COVID-19

1. RECOLLIDA DE DADES APCCV: CIRC VALENCIÀ
Des de l’inici de la crisi del Covid-19 fins al 30 d’abril hem recollit les dades de pèrdues/cancel·lacions/ajornaments d’espectacles, festivals, bolos, accions formatives… que afecten al circ valencià.
A partir d’aquest moment, continuem la recollida mitjançant el FORMULARI RECOLLIDA DE DADES CIRC ESTATAL CircoRed i Feecse, accés al FORMULARI
2. RECOMANACIONS DAVANT CANCEL·LACIONS/AJORNAMENTS ESPECTACLES I FORMACIÓ
Hem redactat dos DOCUMENTS que poden ajudar-vos davant aquesta situació:

Important contactar amb programadors/programadores/organitzadors

 1. Demanar el CERTIFICAT DE CANCEL·LACIÓ  MODEL CERTIFICAT CANCEL·LACIO cat esp eng 
 2. Enviar una petició d’AJORNAMENT, podeu usar aquest model:
3. RECOMANACIONS I MESURES ESPECTACLES AL CARRER
Aportem documents que es van redactant amb mesures preventives que es poden adaptar per a la realització d’espectacles
 • FAETEDA aporta una recopilació de les principals mesures que s’estan posant en marxa per al sector de les arts en viu, podeu llegir i descarregar els documents en web
 •  Guia pràctica de PATEA per a protocols i mesures sanitàries en actuacions al carrer descàrrega en drive
 • Criteris generals per a la realització d’actes culturals, aportats per l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona Criteris per realitzar activitat cultural (1)
 • La Federación Española de Municipios y Provincias redacta un pla per a protegir la cultura local Plan Cultura FEMP

ACCIONS APCCV A NIVELL AUTONÒMIC

Estem treballant amb les associacions d’arts escèniques valencianes, redactant i enviant documents de mesures a les Institucions públiques, govern valencià, ajuntaments…

ACCIONS APCCV A NIVELL ESTATAL, AMB CIRCORED

Estem treballant des de CircoRed, que forma part del Consell Estatal de les Arts Escèniques de l’INAEM, les propostes des de la Red per afrontar de forma coordinada i conjunta les conseqüències de l’estat d’emergència.
Es treballa sobre tres punts:
 1. Escoltar a tots els professionals per tal d’assessorar, ajudar, informar i identificar totes les realitats i dificultats del sector.
 2. Coordinació de tota la informació entre les diferents comunitats autonòmiques per veure com coordina i gestiona cada territori.
 3. Establir una interlocució a nivell estatal de tot el sector cultural.
Adjuntem els documents i circulars que anem redactant:

FORMULARI RECOLLIDA DE DADES CIRC ESTATAL CircoRed i Feecse, accés al FORMULARI

Des de FEECSE i CIRCORED s’ha creat un FORMULARI de forma conjunta que tracta de mesurar l’impacte de la crisi del COVID-19 sobre el sector professional del circ a nivell estatal. Aquesta investigació ens ajudarà durant els pròxims mesos, i podrem augmentar les nostres demandes i exigències davant les institucions i administracions públiques.

Trobareu més informació de tot el treball i procés estatal a la web CircoRed Covid-19

Com serà la desescalada i la tornada a l’activitat, podeu llegir informació

INFORMACIÓ LABORAL, FISCAL

CONTRACTES I ESPECTACLES
Recomanacions respecte a contractes i espectacles:
 1. Guardar TOTA la documentació respecte els contractes, correus electrònics, cartes, justificants de despeses… ja que es preveu la possibilitat de, si hagués alguna ajuda per part de qualsevol dels governs, siga necessari justificar amb documentació.
 2. En els contractes de representacions i formacions ja signats, intenteu negociar una data futura acordada per les dues parts: contractant i companyia.
 3. Adjunteu en futurs contractes d’espectacles i formacions, una clàusula que establisca que si per causes de força major l’espectacle s’ha d’anul·lar, aquest esdeveniment es programe en una data futura acordada entre el contractant i la companyia, o bé negociar compensacions econòmiques per l’anul·lació de contractes, sobre tot si les companyies heu tingut despeses (viatges…)
 4. Model de clàusula que podeu afegir: “En caso de que la actuación se deba suspender total o parcialmente por causas de fuerza mayor: guerra, revolución, motín, huelga, epidemia, inundaciones, incendio y cualesquiera otras de fuerza mayor ajenas a EL CONTRATANTE y EL ARTISTA, de ser posible se buscará otra fecha para llevar a cabo la actuación dentro del mismo año o edición del festival y se abonará el 50% del caché. Y, si finalmente, se lleva a cabo la actuación, se abonará el 50% restante.”
 5. Llegiu els documents de RECOMANACIONS APCCV

 

LLEIS, TRÀMITS ADMINISTRATIUS, LABORALS, FISCALS:

 • INAEM ha comunicat l’ajornament de la justificació de les ajudes (de moment fins al 30 de juny) més informació a la web
 • SEGURETAT SOCIAL: Les nòmines i quotes a la Seguretat Social dels treballadors, es poden sol·licitar (per a 15, 30 dies o el període que es considere en cada cas) mitjançant un ERTE, en el qual els treballadors cobraran l’atur (70% de la seua base) mentre dure aquesta situació.
 • AUTÒNOMS: ATA ha posat en marxa un assessorament gratuït per a autònoms a través de la web: https://ata.es/asesoramiento/
 • MEDIDAS APROBADAS POR EL GOBIERNO AUTÓNOMOS leer información

 

MESURES APROVADES PEL GOVERN VALENCIÀ

 • La GVA Economia Sostenible habilita a partir del 16 de març el telèfon 900 35 31 35 per a resoldre tots aquells dubtes d’índole laboral o empresarial que els sorgisca a empreses, comerços i persones autònomes de la Comunitat Valenciana.
 • El Consell aprova la concessió d’ajudes urgents a persones treballadores autònomes afectades per la situació de crisi ocasionada pel COVID-19. Les ajudes estaran disponibles a partir del dimecres 8 d’Abril i fins al 4 de maig. Més informació a la ZONA SOCIS
 • GENERALITAT VALENCIANA. Reial decret 8/2020 de protocols i tornada a la normalitat llegir

 

MESURES APROVADES PEL GOVERN ESTATAL

 • El 28 d’abril el Govern aprova un PLA DE DESESCALADA fins al juny, llegir
 • Aportades per Eva Moraga (a través de CircoRed) MEDIDAS URGENTES APROBADAS
 • Nueva medidas de protección aprobadas por el Gobierno que también acogen el sector cultural (31/03/2020) leer
 • El Ministerio de Cultura y Deporte publica dos guías con preguntas frecuentes sobre la prestación extraordinaria para autónomos y ERTE en el ámbito cultural leer
 • Línia d’avals per a AUTÒNOMS aprovada pel Govern per al sector de la cultura llegir més
 • Real Decreto-ley 15/2020, de 21 de abril, de medidas urgentes complementarias para apoyar la economía y el empleo, Pymes y autónomos. Leer BOE
 • Publicación de las medidas en INAEM Nota informativa INAEM20717SG

INFORMACIÓ SOBRE EL REIAL DECRET 17/2020 de 5 de maig

El Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE) atención online:

 • Puede consultar antes la información en  la web del SEPE, con información específica sobre las medidas aplicadas en relación a la situación COVID-19 (Espacio COVID-19)
 • Prestación extraordinaria por desempleo para los artistas (se amplia el plazo hasta de 5 de mayo y hasta la finalización del ejercicio 2020) leer información
 • Para consultar los datos y recibo de su prestación puede hacerlo a través de la Sede Electrónica del SEPE (pinche aquí)
 • También puede realizar otros trámites en la Sede Electrónica.

Generalitat Valenciana ha posat en marxa un buscador d’ajudes i subvencions, PLA HOPE accedir i buscar

*Aquesta pàgina és actualitzada periòdicament afegint tota la informació que anem recaptant i donant suport al sector.