Arxiu de la categoria: Blog

LA NIT DEL CIRC VALENCIÀ

GUIO NIT DE CIRC

L’Associació de professionals de circ de la Comunitat Valenciana organitza LA NIT DEL CIRC VALENCIÀ el 18 de novembre de 2017 a la ciutat de València.

LA NIT DEL CIRC VALENCIÀ vol promocionar el circ i alhora dignificar i contribuir a la professionalització del sector i dels artistes i companyies del circ valencià; donar visibilitat als espectacles de qualitat creats i produïts al País Valencià, cohesionar el sector, i mostrar l’enorme potencial del circ en totes les seues vessants perquè puga rebre l’atenció que li correspon dins el món cultural valencià.
Reuneix al sector professional, als mitjans de comunicació, a personalitats públiques i institucionals i al públic general per compartir i gaudir d’espectacles de circ valencià.

La primera NIT DE CIRC es realitza a la ciutat de València i consta de tres parts: un espectacle de carrer que convida al públic;  un moment d’encontre i reflexió sobre el circ valencià com art escènica important dins la cultura valenciana; i una gala de números de circ que mostra les diferents disciplines dins un espai teatral.

17:30 ESPECTACLE DE CARRER Plaça Ajuntament de València (gratuït)
19:00. Conferència sobre el circ valencià a càrrec de MARIA COLOMER i projecció fotogràfica al Hall del Teatre Principal
20:30 GALA DE CIRC VALENCIÀ al Teatre Principal de València (COMPRAR ENTRADES)
22:00 Encontre d’amics del circ valencià a la Cafeteria del Rialto

FORMENT PART DE LA NIT DEL CIRC VALENCIÀ:

COMPANYIES QUE PARTICIPEN

Amb el suport de:

suport

Apccv a Fira Tàrrega 2017

Entre els objectius de l’APCCV està la difusió i promoció del circ valencià, així hem estat presents a Fira Tàrrega 2017 per presentar el Catàleg de companyies i professionals de circ valencià, i la nostra gran activitat, que realitzarem al novembre: LA NIT DEL CIRC VALENCIÀ.

La interlocució  i el diàleg de l’Associació amb les administracions públiques ens ha permès participar activament de la Fira, integrats a l’stand de l’IVC-CulturArts. Treballem perquè l’Institut Valencià de la Cultura fomente la participació d’associacions, companyies i professionals del circ en les fires i mostres més importants d’arreu d’Europa. Hem donat un pas important amb aquesta estada en el treball conjunt per les arts escèniques i la cultura valenciana.

Fira Tàrrega és el mercat internacional de les arts escèniques i un gran aparador de l’actualitat escènica. Apccv ha difós i promocionat les companyies i professionals associats entre festivals internacionals, programadors i altres; hem fet contactes importants per a l’obertura del circ valencià cap a Europa; hem conegut altres professionals de circ valencià, directors de festivals de carrer i de circ… I, principalment, hem presentat una gran proposta per participar en aquesta i altres fires i festivals.

apccv firatarrega 2017 (1)LA NIT DEL CIRC VALENCIÀ, que realitzarem el 18 de novembre a la ciutat de València, ha estat oficialment presentada juntament amb el recolzament d’IVC-CulturArts, convidant a tots els presents a gaudir de circ valencià de qualitat.

apccv firatarrega 2017 (3)IVC-CulturArts ha recolzat i programat la participació d’una de les companyies associades a APPCV, LA TRÓCOLA CIRC amb el seu espectacle “Emportats” dins la programació de la fira. Andrea, component de la companyia, va convidar a tots els presents a gaudir d’aquest espectacle de circ valencià.

Animem a totes les companyies i professionals de circ valencià a participar activament de Fira Tàrrega, a formar part del catàleg d’arts de carrer que publica IVC-CulturArts, perquè ens ajuda a valorar i difondre el circ valencià. L’any que vé més i millor!

APCCV programa La Nit del Circ valencià

BASE NIT DE CIRC VALENCIÀ sense logosL’objectiu de LA NIT DEL CIRC VALENCIÀ és promocionar el circ i alhora dignificar i contribuir a la professionalització del sector i dels artistes i companyies del circ valencià. Volem donar visibilitat als espectacles de qualitat creats i produïts al País Valencià, cohesionar el sector, mostrar l’enorme potencial del circ, i que serveixi de punt de trobada de tot el sector del circ.

Per primera vegada es programa una gran Nit de Circ a la ciutat de València que reuneix al sector professional, als mitjans de comunicació, a personalitats públiques i institucionals i al públic general per compartir i gaudir d’espectacles de circ i de la proximitat i unió de tot el sector del circ.

Per primera vegada es programa una gran Nit de Circ al Teatre Principal de la ciutat, convertint aquest espai en una finestra de visualització del circ valencià.

La NIT DEL CIRC VALENCIÀ es realitzarà durant la vesprada i nit del dissabte 18 de novembre de 2017 al TEATRE PRINCIPAL de la ciutat de València, organitzada per l’ASSOCIACIÓ DE PROFESSIONALS DEL CIRC DE LA COMUNITAT VALENCIANA i amb el suport de l’INSTITUT VALENCIÀ DE LA CULTURA – GENERALITAT VALENCIANA.

La NIT constarà de:

 • Espectacle de carrer a realitzar en plaça de l’Ajuntament o plaça del Patriarca
 • Gala d’espectacles de circ al Teatre Principal de València
 • Encontre professionals i amics del circ, un espai lúdic de trobada

Convoquem a tots els professionals i companyies de circ valencianes a participar d’aquesta gran nit.

Podeu llegir LA NIT DEL CIRC VALENCIÀ – CONVOCATÒRIA

Organitzem la primera NIT DEL CIRC VALENCIÀ

L’objectiu de LA NIT DEL CIRC VALENCIÀ és promocionar el circ i alhora dignificar i contribuir a la professionalització del sector i dels artistes i companyies del circ valencià. També es pretén donar visibilitat als espectacles de qualitat creats i produïts al País Valencià, cohesionar el sector, mostrar l’enorme potencial del circ, i ser un punt de trobada de tot el sector del circ.

La gala  és una veritable Nit de Circ que reuneix al sector professional, als mitjans de comunicació, a personalitats públiques i institucionals i al públic general per compartir i gaudir d’espectacles de circ i de la proximitat i unió de tot el sector del circ.

Dins d’una política cultural que creu en l’art i la cultura com a eines de llibertat i de formació de les persones, cal defensar el circ i les seves característiques –la immediatesa i proximitat amb l’espectador, la llibertat creativa, la combinació de disciplines– com a espai socialment transversal en què la creativitat i les arts són protagonistes. D’altra banda, cal tenir molt en compte que el circ és una eina molt valuosa en programes de cohesió social, d’integració de grups socials en risc d’exclusió i de treball amb infants i amb persones amb minusvalideses.

Els objectius de la NIT són:

 1. Promocionar, dignificar i contribuir a la professionalització del sector i dels artistes i companyies del circ valencià
 2. Crear un SEGELL DE CIRC VALENCIÀ que done difusió i valore el sector com una més de les arts escèniques.
 3. Dignificar el circ i difondre la seva capacitat d’innovació escènica.
 4. Incloure LA NIT DE CIRC VALENCIÀ dins la programació artística dels principals Teatres i espais escenògrafs del País Valencià. Assolir el compromís per part dels grans equipaments públics de programar aquesta Gala Anual i ser una finestra de visualització del circ valencià.
 5. Crear diàlegs de participació i difusió del circ valencià entre les Institucions públiques, Ajuntaments, Generalitat Valenciana… com a principals promotores de la cultura i les arts escèniques valencianes. Fer que aquestes recolzen i col·laboren amb el finançament econòmic de la Gala.
 6. Difondre la Gala a través del màxim número possible de mitjans de comunicació en premsa, xarxes socials, canals de comunicació, etc.
 7. Fer de la Nit un encontre de professionals, companyies i amigues del circ valencià d’arreu del País Valencià. Un espai lúdic de retrobament

És el moment de recolzar el circ com a art escènica valenciana; de treballar i programar juntament amb les Institucions Públiques i administracions valencianes pel reconeixement d’un sector tan oblidat, per fer d’aquesta NIT DEL CIRC VALENCIÀ un esdeveniment important que s’estableixca com a punt de referència del circ valencià i que es programe any rere any com a celebració cultural  important.

Enguany es realitzarà dins el tercer trimestre del 2017, amb espectacles de carrer i espectacles de sala programats dins un dels Teatres rellevants de la ciutat de València. Un equip de treball de l’Apccv s’encarrega de l’organització, la programació i la difusió que farem pública entre els professionals de circ valencià per arribar al màxim número de participants per als espectacles i per a aquesta gran celebració.

#femCirc #circvalencià #artsescèniques

 

Celebrem el DIA MUNDIAL DEL CIRC

newsletter

MANIFEST DIA MUNDIAL DEL CIRC 2017

Un dia en el calendari, tots els dies en el cor i en el pensament, en el cos i en l’ànima. Celebrar el dia del Circ ens convoca a la paradoxa de compartir per una part la festa, i per l’altra la demanda. Aquesta festa ens porta a relatar tot allò que permet que el circ, amb el seu rostre polièdric, esdevinga essent i existent amb gran força, intemporal i etern, present i efímer. I molt propera a aquesta, la demanda de reconeixement  en l’espai cultural i social, i de transformació de les mancances en millores.

Del circ parlem des de la més pura tradició, des de la barreja de l’art i l’ofici, de la bellesa i del suor diari, d’allò sublim i ordinari. En el més profund sentit de la paraula art, ens evoca a l’artesana i artesà que treballa dia a dia en la millora del seu ofici mitjançant les seues millors obres. Alhora parlem d’un estil de vida, eixe transitar nòmada de poble en poble, de disciplina en disciplina, d’eixe mestissatge de persones, ètnies, cultures, que conviuen sota la carpa imaginaria que alberga al circ.  Eixe caminar entre llenguatges artístics, entre tradició i modernitat. Eixa transhumància que a vegades ens juga males passades, sobre tot quan s’ha sobrevalorat la estabilitat, el lloc fixe, les parets i el sostre de rajola.

Des de les seues pròpies entranyes el Circ ens crida a ocupar un espai de convivència, de confiança, un lloc en el que compartir, des d’una mirada transdisciplinar, transcultural, transfronterera, transpersonal. Un espai que es requereix i ens demana més oberts, amb amplitud i expansió. No solament és la carpa de lona, la plaça d’un poble, l’escenari d’un teatre… llocs on poder mostrar-se; no solament és la precisió, el risc, el domini; no és tampoc “el més difícil encara” o reptar les lleis de la gravetat. També és escola, fàbrica, barri, és poesia, moviment i paraula, és emoció i sensació,  equilibri i desequilibri, inclusió i solidaritat,  canvi i metamorfosi, somni i realitat. Caminant amb l’ésser humà des dels seus inicis, el Circ segueix humanament viu, no solament com un entreteniment, sinó sobre tot com un fet social que ens cohesiona, i com un fet cultural que ens construeix com a persones des de la dignitat del cos a cos. És una de les grans metàfores de la vida.

No ens cansarem, i molt menys aquest dia de celebració, de reclamar el Circ com un fet Cultural, i  de recordar totes aquestes demandes que, malgrat el camí recorregut, encara estan per ser satisfetes: major sensibilitat, recolzament i reconeixement des de les administracions, millora de les infraestructures, regulació de la formació, generació d’espais de treball, d’intercanvi, d’investigació i reflexió i d’exhibició.

El Circ està viu i amb més necessitat d’aire que mai. Visca el Circ!

María Colomer Pache

El Dia Mundial del Circ es celebra el tercer dissabte del mes d’abril arreu del món, l’APCCV  s’uneix a aquesta gran celebració amb espectacles de circ valencià durant tot el mes d’abril. Pots trobar la informació a les nostres xarxes o subscriu-te al nostre butlletí.

Si vols celebrar-ho amb nosaltres

Descarrega’t el Text del Manifest i ajuda’ns a difondre’l.

Descarga el Texto del Manifiesto y ayudanos a difundirlo.

Al 2017 seguim endavant treballant pel circ valencià

L’Assemblea anual de l’Apccv és un moment de trobada entre les sòcies i socis on s’estableixen les linies de treball, objectius i funcionament de l’Associació. També aporta un espai d’encontre lúdic i de retrobament. Enguany l’hem realitzat a Sant Vicent de Raspeig, acollits per les sòcies alacantines.

assembleaAPCCV17

S’han definit els objectius i activitats per al 2017, entre els quals destaquem:

 • Assessorament a les sòcies i socis: continuar amb el treball que realitzem i millorar els continguts.
 • Establir i potenciar els canals de comunicació entre l’Associació i els socis, com a difusió dels socis, i entre l’administració i institucions
 • Creació d’àrees de treball, de les quals pot formar part qualsevol soci de l’Apccv. Aquestes milloraran i agilitzaran el funcionament.
 • Continuar treballant en la redacció del PLA INTEGRAL DEL CIRC VALENCIÀ, i la FORMACIÓ DE CIRC reglada
 • Continuar i reforzar la presència de l’Apccv a nivell valencià (presència en comissions, en actes, davant l’administració), a nivell estatal dins la Federació Estatal de Circ, Circored; i potenciar la internacionalització del circ valencià mitjançant el recolzament de les institucions públiques per tenir presència en els festivals i fires més importants d’Europa
 • Ampliar el número de sòcies i socis per ser més representativa del sector
 • Celebrar la NIT DEL CIRC VALENCIÀ, una gala que té com objectiu principal crear un segell de circ valencià i valoritzar el sector; i també un moment d’encontre entre els professionals, companyies i amics del circ valencià

S’ha elegit la nova Junta Directiva de l’APCCV 2017-2019:

 • PRESIDENT: Gonzalo Santamaria
 • VICEPRESIDENTA: Julia Martínez
 • TRESORER: César Martínez
 • SECRETARI: Jon Sádaba
 • VOCAL: Andrea Pérez

L’Apccv sempre està oberta a recollir propostes i sugerències de totes les sòcies i socis, permetent la participació activa i assembleària, afavorint que l’associació siga la veu i representació del circ valencià.

#femCirc

A tod@s l@s artistas valencian@s de circo

A todxslxs artistas valencianxs de circo!

Desde la APCCV vemos que en la Comunidad Valenciana la representación del circo es mucha, de calidad y muy variada. Sin embargo, resulta complicado para artistas y compañías salir adelante y dar un paso más dentro del ámbito profesional.

Muchos conocéis la APCCV y a sus miembros pero es posible que no conozcáis cuales son nuestros objetivos, probablemente porque no llegamos a todos los círculos, en este sentido estamos aprendiendo y nos encantará escuchar cualquier sugerencia que nos ayude a avanzar y contribuir al engrandecimiento de esta profesión.

Entre nuestros objetivos principales está el trabajo con la administración: peleamos para ser reconocidos en ayudas y subvenciones, modificación bases de participación obsoletas, introducción representativa de circo en ferias y festivales valencianos, programación de circo en salas, circuito de artes escénicas… Merecemos y por tanto exigimos que la administración se enorgullezca de nosotrxs y nos tenga en cuenta de la misma manera que lo hace con el teatro o la danza.

¿Qué otra arte escénica sale adelante en teatros, plazas, bares, terrazas, puentes, semáforos…? sobrevivimos pero queremos hacerlo con dignidad y para ello necesitamos que se sienten a hablar con nosotrxs en nuestro idioma y con un espíritu de renovación. Cederemos en algunas cuestiones pero no será un problema darse de alta y cotizar si hay trabajo digno… estamos cansados de ver compañeros que sobreviven cuando tienen capacidad para hacer cosas importantes dentro de su disciplina, espacio o forma.

Creemos imprescindible seguir el ejemplo de otras comunidades, como Catalunya y Andalucía, modelos que han funcionado y que colaboran activamente con nosotrxs. A nivel estatal estamos colaborando con otras asociaciones de profesionales para revindicar y alcanzar el reconocimiento que el circo merece. Por eso, el pasado año 2016 fundamos CircoRed, Federación Estatal de Circo.

Para el 2017 nos hemos marcado actividades para alcanzar estos objetivos:

 • Estamos trabajando en la redacción del Plan Integral de Circo Valenciano
 • A nivel formativo estamos tratando de implantar un módulo de grado medio de circo para que las próximas generaciones tengan la oportunidad de empezar en una situación reglada y reconocida.
 • Representatividad de compañías socias en stands de ferias y festivales. Pedimos que la administración participe en ferias nacionales e internacionales, colaborando en la difusión de nuestras compañías.
 • Reuniones y encuentros.
 • Estamos programando la Nit del Circ valencià, una gran fiesta y celebración a través de una gran gala de circo.

seguirem2017

En definitiva, estamos creciendo y necesitamos tu ayuda. Queremos saber cuáles son tus intereses y queremos llegar a todxsvosotrxs. Salud y mucho circo.

 

Suma’t a l’Apccv

Coneixes l’APCCV?

Som una Associació de professionals de circ que defensem els nostres drets i treballem per millorar les condicions professionals i reconeixement públic per a tot el sector; per defensar el circ i les seves característiques dins la política cultural.

La paraula “circ”, massa vegades desconeguda i poc usada a les convocatòries públiques, als escrits oficials, a les redaccions de premsa, etc. El CIRC entès com un espai socialment transversal en què la creativitat i les arts són protagonistes.  El circ com una eina en programes de cohesió social, d’integració de grups socials en risc d’exclusió i de treball amb infants i amb persones amb minusvalideses. El circ, protagonista als festivals de carrer i als nostres barris.

Què fem els membres de l’APCCV?

 • El PLA INTEGRAL DEL CIRC VALENCIÀ representarà un diagnòstic de la situació actual del circ valencià, posarà en relleu les directrius i els criteris clau del sector, i establirà les accions a desenvolupar. Actualment hem format un equip que treballa en la recollida de dades necessàries per a la seua redacció.
 • Davant la manca d’una formació professional regulada, estem treballant en la redacció del GRAU MITJÀ DE FORMACIÓ DE CIRC
 • Davant la manca de reconeixement institucional i de considerar el circ com un element cultural més atraient l’atenció de les administracions, MANIFESTEM PÚBLICAMENT amb reunions presencials i escrits adherits a les administracions, el nostre desig de reconeixement i valoració
 • Les noves tendències circenses, els espectacles dels quals són susceptibles de ser programats en teatres, s’enfronten també a la dificultat de ser programats en l’oferta dels circuits autonòmics, per això programem COMBINATS DE CIRC VALENCIÀ, una mostra d’espectacles per als gestors culturals i participació en els festivals valencians més importants
 • El circ valencià que, cada dia, és més internacional i traspassa fronteres. Professionals valencians que no són reconeguts o no disposen d’ajudes per a les seues gires arreu del món. Treballem per informar i afavorir la internacionalització del circ valencià, mitjançant el CONTACTE AMB INSTITUCIONS I ORGANISMES que afavoreixen aquests objectius, i amb la programació de Missions Inverses bianuals.

On estem els membres de l’APCCV?

Formem part de un teixit cultural juntament amb altres associacions d’arts escèniques, col·laborem i recolzem activitats i moviments que es fan per dignificar la cultura valenciana. Ens agrupem a aquestes davant la política valenciana cultural actual.

Formem part de un teixit social, membres dels Consells Locals dels Ajuntaments, d’altres Associacions de Circ, associacions culturals, socials i dels nostres barris, per tota la Comunitat Valenciana.

Formem part de CIRCORED, FEDERACIÓ D’ASSOCIACIONS DE PROFESSIONALS DE CIRC. Unint els nostres esforços amb altres associacions de circ, per afavorir la representació del sector associatiu de professionals de circ en l’àmbit estatal.

Comptem amb una Gerència i oficia de gestió que informa, assessora i comunica a les sòcies i socis sobre qualsevol tema relacionat amb la nostra professió i amb el circ. La Gerència i l’Equip de treball, format voluntàriament per membres de l’APCCV treballen plegats sobre els objectius que s’estableixen en l’Assemblea de tots els socis.

festesoci

És important que cada vegada siguem més socis i sòcies, que aportem inquietuds i necessitats per les quals continuarem treballant. L’APCCV és la veu pública del circ valencià, la veu que representa a tots i totes les professionals del circ.

 

COMBINAT DE CIRC APCCV a l’Off Romà del Festival d’estiu Sagunt a Escena

El darrer 28 de juliol, i seguint amb l’objectiu de mostrar i difondre circ contemporani valencià, ens apropem fins al Port de Sagunt, dins la programació de l’Off Romà del XXXIII Festival d’estiu Sagunt a Escena, per a realitzar el nostre Combinat de Circ.

COMBINAT SAGUNT

El lloc escollit és l’esplanada del Centre Cívic del Port de Sagunt, un espai envoltat de jardí i on trobem molt bona acollida.

espai

La plaça es va omplint apropant-se l’hora de començar mentre ultimem tots els detalls enraderits i els artistes fan les últimes proves abans de l’actuació.

provant

En aquesta ocasió hi participen quatre companyies sòcies de l’APCCV: Arritmados amb l’espectacle “Reparte Amor”, Efecto Invernadero amb “Recordat”, La Círtrica amb “Lea”, i  La Finestra Nou Circ amb “L’Engranatge”. També comptem amb César, que s’ocupa de l’equip de so i la part tècnica del Combinat, i Maria que farà de presentadora.

Quatre espectacles amb tècniques circenses i artístiques ben diferents que fan del Combinat un ampli ventall. Ací vos deixem algunes fotografies:

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

L’APCCV agraeix a la direcció i organització dels Festivals, Fires i Mostres permetent-nos participar d’aquests mitjançant els nostres combinats; una manera de difondre i donar suport al CIRC VALENCIÀ.

 

COMBINAT DE CIRC a la XXVI Mostra Teatre d’Alcoi

El passat 31 de maig, l’APCCV presenta un Combinat de Circ valencià a la XXVI Mostra de Teatre d’Alcoi.

Un dels objectius de l’Associació és difondre i donar a conèixer espectacles de circ valencià en les principals Mostres i Festivals valencians; és així que programem un Combinat on poden presentar-se totes les companyies i professionals associats.

L’organització comença al matí a la plaça de Dins d’Alcoi: regidor i dos tramoies, tècnics de la Mostra, i tots els artistes que participaran es reuneixen sobre l’escenari.

proves de soLa plaça s’omple i a meitat vesprada comencem el Combinat amb l’animació i presentació per part de Gonzalo Santamaría i el seu espectacle THE POWER OF THE 80’S, dóna pas a RECORDAT de la cia Efecto Invernadero, PROYECTO OVNI de la cia Insomnia nuevo Circo, REPARTE AMOR de la cia Arritmados,  LEA de la cia La Círtrica i finalitza amb L’ENGRANATGE de la cia La Finestra nou circ.

Ací vos deixem una mostra gràfica dels espectacles:

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

El 28 de juliol tornarem a presentar el COMBINAT al XXXIII FESTIVAL SAGUNT A ESCENA, a l’esplanada del centre cívic del Port de Sagunt a les 20 hores. Vos esperem!