Arxiu de la categoria: apccv

Apccv organitza el II CIRC POBLA’T. Convocatòria oberta.

L’ASSOCIACIÓ DE PROFESSIONALS DE CIRC DE LA COMUNITAT VALENCIANA programa la II edició del CIRC POBLA’T que es desenvoluparà durant l’any 2022 amb el suport de la Diputació de València i la Diputació de Castelló.

El I circ pobla’t es va celebrar al 2021 amb la participació de 6 municipis valencians que varen acollir 13 espectacles de circ i la Jornada Professional de circ valencià. El projecte va comptar amb el suport de la Diputació de València i la Generalitat Valenciana. L’objectiu del circ pobla’t és la difusió del circ valencià arreu del territori, i rebre el suport de les institucions, Ajuntaments i Regidories de Cultura cap aquest sector tan desconegut i alhora tan enriquidor. Podeu llegir sobre la celebració del CIRC POBLA’T 2021 APCCV

Ens adrecem a totes les companyies associades a l’Apccv per tal que presenten els seus espectacles i formen part de la programació del II circ pobla’t.

 • CONVOCATÒRIA ESPECTACLES DE LES SÒCIES I SOCIS APCCV,  FORMULARI

Ens adrecem a tots els municipis de la província de València i de Castelló que vulguen acollir espectacles i donar suport al sector circense valencià, descobrir i gaudir d’aquesta art escènica.

 

El II circ pobla’t 2022 està organitzat des de la COMISSIÓ CIRC POBLA’T formada per sòcies i socis de l’Apccv: Ana Gonzàlez (Coordinadora), Edu Martínez, Marisa Ibáñez, Melina Bemposta, Miguel Barreto i Txetxe Folch.

Contacte Apccv: info@apccv.org TELÈFON: 634570522

 

Convocatòria LA VI NIT DEL CIRC VALENCIÀ 2022

BASES DE LA CONVOCATÒRIA 2022

L’ASSOCIACIÓ DE PROFESSIONALS DEL CIRC DE LA COMUNITAT VALENCIANA celebrarà LA VI NIT DEL CIRC VALENCIÀ, el 26 de novembre de 2022 en la ciutat d’Alacant, amb el suport del Institut Valencià de la Cultura, Generalitat Valenciana, Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, i Ajuntament d’Alacant.

Obrim convocatòria per participar d’aquesta gran celebració, ESPECTACLE DE CARRER que es realitzarà a la plaça Navarro Rodrigo d’Alacant, DIRECCIÓ ARTÍSTICA i professionals que formen LA GALA dins el Teatre Arniches d’Alacant.

La convocatòria està oberta des del 28 de març fins al 15 d’abril. No acceptarem propostes que ens arriben fora del termini.

 

DIRECCIÓ ARTÍSTICA DE LA GALA

Persona encarregada de realitzar la direcció de la Gala, de la selecció dels i les artistes que hi participaran, segons el seu propi criteri artístic.

Es valorarà:

 • Currículum i experiència en direcció
 • Trajectòria artística en la direcció
 • Coneixements sobre el circ valencià
 • Professionalitat en el sector

FORMULARI CONVOCATÒRIA DIRECCIÓ ARTÍSTICA

ESPECTACLE DE CARRER

Convocatòria dirigida a companyies de circ valencià associades a l’Apccv.

Espectacle de circ de mitjà o gran format, amb una duració de 40 a 60 minuts. Públic familiar

Es valorarà no haver participat en les anteriors Nits de Circ.

FORMULARI CONVOCATÒRIA ESPECTACLE DE CARRER

 

NÚMEROS DE GALA

Convocatòria dirigida a: sòcies i socis Apccv, artistes circenses valencians o residents al territori valencià.

Números curts de diferents tècniques circenses entramats en una Gala de Circ.

Números adaptats a les característiques físiques i tècniques de l’espai escènic dins el Teatre Arniches.

FORMULARI CONVOCATÒRIA NÚMEROS PER A LA GALA

Totes les companyies, professionals circenses interessades en participar amb un número de gala, enviaran la seua proposta artística i passaran a formar part d’un directori des del qual la Direcció Artística es reservarà el dret de seleccionar els números que trobe més afins. La selecció és decisió exclusiva de la Direcció Artística, la qual no ha de perquè escollir únicament entre les propostes enviades però sí donarà prioritat a aquestes.

 

ALTRES PROFESSIONALS

Dirigida a sòcies i socis de Apccv professionals: tècnics so, tècnis il·luminació, Riggers, lloguer de material tècnic i d’espectacles…  que puguen aportar la seua experiència professional a la Nit de Circ.

PARTICIPACIÓ mitjançant correu electrònic a info@apccv.org

 

CRITERIS DE VALORACIÓ EN LA SELECCIÓ D’ARTISTES

 • Ser sòcia o soci de l’APCCV
 • Experiència i qualitat artística circense
 • Trajectòria en el sector de les arts escèniques
 • No haver participat en l’anterior Nit de Circ valencià
 • No haver participat amb la mateixa proposta artística en edicions anteriors

CONDICIONS ECONÒMIQUES I PROFESSIONALS

 • Tots i totes les artistes hauran d’estar donats d’alta com a professionals del sector i presentar la documentació justificativa abans de l’actuació
 • Tots i totes les artistes rebran un caixet i hauran de ser justificats amb factura a l’Apccv o mitjançant contracte laboral pactat amb l’associació
 • Els espectacles de carrer pactaran el caixet i les condicions d’actuació prèviament amb l’Apccv
 • Tots i totes les artistes signaran un contracte de prestació de serveis que descriu i regula les condicions de participació

DOCUMENTACIÓ QUE CAL APORTAR

Tota la documentació s’enviarà mitjançant els FORMULARIS.

Recomanem llegir les BASES,

Si teniu qualsevol dubte , podeu contactar amb Apccv abans d’omplir els formularis o enviar-nos la documentació info@apccv.org o al 634570522

Fem gran el circ valencià!!!

LA V NIT DEL CIRC VALENCIÀ reivindica la llibertat d’expressió

Moltes artistes arreu del món han hagut d’afrontar conseqüències legals per fer ús de la llibertat d’expressió en les seues creacions artístiques i pacífiques, vivim un moment en el qual es qüestiona un dret fonamental en tota societat democràtica com és la llibertat d’expressió i d’informació, el dret a dissentir i opinar críticament.

La V Nit del Circ Valencià va començar amb un Encontre de sòcies i socis, professionals de circ valencià, dirigit per l’artista i creadora Patrícia Pardo, convidant a reflexionar col·lectivament sobre aquesta situació, pensant juntes com l’afrontem o si tot plegat condiciona les nostres creacions artístiques.

Amb el suport de l’Ajuntament de Castelló, la Nit es traslladava a la plaça l’Hort dels Corders, amb la companyia Bot Project. Collage ens parla de la rebel·lió dels dos protagonistes que, a través d’equilibris, acrobàcies i manipulació d’objectes, aconseguiran crear el seu propi espectacle.

El Teatre Principal de Castelló va acollir la gala de números circenses dirigida per la nostra sòcia Júlia Martínez amb l’ajudantia de Benjamín Prati. Per primera vegada, la gala comença amb l’aparició a escena de la directora que ens presenta com i perquè ha creat l’espectacle: Aixequem la veu perquè aquesta prohibició i manca de llibertat d’expressió no la podem normalitzar, i a nosaltres, les professionals de les arts escèniques… si ens fan callar, ja no ens queda res.

La gala parla de la censura, les prohibicions, la llei mordassa, les amenaces, els empresonaments i les accions violentes contra la llibertat d’expressió i les arts escèniques, que desvirtuen el paper sanador de l’humor, sembrant por fins a provocar la suspensió d’espectacles. El circ valencià reivindica, crida i mostra, amb números circenses, la lluita i la resistència, la necessitat d’acabar amb aquesta repressió i recuperar la llibertat, donant suport a totes les companyes artistes que han viscut aquestes situacions.

La Dona que parla durant l’obra: Carmen Díaz
La Banda de música: Mar Blasco, Cate Giorgi, Paula Zambudio i Mar Lozano
Trapezista: Lara Renard
La Guàrdia Civil: Luís Reche i David Consuegra
L’Acròbata, Mag, i Guitarrista que porta sotana: Hèctor Rodríguez
Trapezistes: Asvin López i Toni Gutiérrez
Les Titelles de Catxiporra: Títeres desde abajo (Alfonso Lázaro i Raul García)

Artistes convidades a representar la seua obra “La Bruja i don Cristóbal” acusada d’enaltiment al terrorisme i incitació a l’odi pel seu contingut en 2016.

Trapezista: Marilén Ribot
La Funambulista que surt al final: Elena Avellás

Les professionals que no surten a l’escenari: coordinadores, directores, ajudantes de direcció, rigers, tècnics de so i il·luminació, fotògrafes, treballadores i treballadors de l’Institut Valencià de la Cultura, del Teatre Principal de Castelló… sense les quals no tindríem espectacles de circ; a les quals volem agrair tot el temps i la passió dedicada a la V Nit del Circ Valencià.

No podem acabar aquest post sense donar les gràcies a:

 • Institut Valencià de la Cultura, Generalitat Valenciana
 • Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló
 • Teatre Principal de Castelló
 • Menador, espai cultural de Castelló
 • Patrícia Pardo, per la seua participació en l’encontre
 • Alumnes de Creat Circ i membres de l’Associació Valenciana de Circ
 • Sòcies i socis de l’Apccv que ens ajudaren en l’organització

i per suposat al públic, a totes les persones que ens van acompanyar a la plaça i al teatre, sense les quals el nostre treball no tindria sentit.

LA V NIT DEL CIRC VALENCIÀ. Castelló, 20 de novembre 2021

Direcció i Dramatúrgia Julia Martínez
Ajudantia a Direcció Benjamin Prati
Il·luminació Mateo Martínez
Rigger Gastón Párraga

Coordinació general Nit: Flor Vaugeois
Coordinació espectacle carrer i trobada: Claudia Zucheratto
Administració i difusió: Maria Ferrer

Disseny imatge La Nit del Circ Valencià: Juliane Petri, graphic&landscape design

Fotografia i vídeo Nerea Coll

 

Tornarem, al 2022 per celebrar amb totes vosaltres LA VI NIT DEL CIRC VALENCIÀ.