Arxiu de la categoria: apccv

Circ valencià a l’escenari… emoció i reivindicació.

Aquesta imatge potser defineix l’eslogan Torna l’emoció de la cultura en viu amb el circ que encapçalava la programació Oh! La Cultura, Institut valencià de la Cultura – Generalitat Valenciana celebrada al juliol. La fotografia mostra l’emoció prèvia a l’espectacle de circ.

És La millor manera de tornar i gaudir de l’experiència en directe de les arts escèniques a través del llenguatge universal del circ, eren les paraules amb les quals Abel Guarinos, director general de l’Institut Valencià de Cultura, definia l’adaptació de la gala de circ valencià (de la nostra III NIT DEL CIRC VALENCIÀ de 2019) a aquesta programació, amb l’objectiu de mostrar la crisi cultural i artística viscuda pel sector durant tot aquest any degut a la Covid_19.

Ens obriren les portes. Tornàrem a reunir-nos (primer amb reunions online i després amb mascaretes i distància social) per organitzar i coordinar la gala en tres ciutats diferents – un dia rere l’altre – i va tornar la direcció artística (adaptant-se a la situació actual) i els assajos, i el retrobament… i el circ valencià va tornar als escenaris dels teatres.

Direcció artística: PABLO MENEU

I actuàrem davant un públic emmascarat i amb cadires buides (pels protocols), a les fosques, reivindicant #culturasegura i la tornada del circ valencià a les programacions, als circuits, i els festivals de carrer, i les places, i tornar a tindre feina, i tornar a fer #circ. “Contagiant-nos de cultura!”.

Mestre de cerimònies i performer: GONZALO SANTAMARÍA vídeo

Cèrcol aeri: JANA LÓPEZ vídeo

Llit elàstic: LUCAS RUÍZ vídeo

Llit elàstic: MAX CALAF vídeo

Malabars: RAÚL GARCÍA vídeo

Pals oscil·lants: GEMMA PALOMAR vídeo

Teatre de màscares: LUCAS ESCOBEDO vídeo

Trapezi: MELINA MELAMINA vídeo

Trapezi Volant: MARILÉN RIBOT vídeo

Cantant i performer: ELEONORA GRONCHI vídeo

Piano i performer: RAQUEL MOLANO vídeo

Performer i instal·lació: ROCÍO GARRIGA vídeo

Regidoria: JÚLIA MARTÍNEZ

 

Després de l’espectacle, arriba l’aplaudiment. En els rostres dels artistes, dels tècnics, de la direcció, de les coordinadores i de tot l’equip, apareix un somriure i el sentiment d’agraïment a l’escenari (quan els llums s’encenen novament) i darrere d’aquest (quan el públic abandona el teatre i ens quedem a soles).

Aquest post ret homenatge a totes les artistes de circ i professionals (docents, directores, tècnics, riggers, muntadors, vestuaristes, escriptores…) que han viscut i continuen vivint moments difícils, algunes actuant, fent bolos, i altres sobrevivint amb ajudes; companys i companyes de professió i de l’associació, perquè aquesta gala siga un pas per a la “reactivació” de la cultura i les arts escèniques valencianes. Desitjant i reivindicant que programadores i institucions donen suport al circ valencià permetent que el públic torne a omplir teatres i carrers.

La cultura (acostumada a sobreviure en estat de crisi) ha respost a la pandèmia amb una disciplina admirable: La cultura és segura. És a la cultura on ens cuidem com a societat a través de la reflexió. I on, recíprocament, els pensaments funcionen com a vacuna que ens cuida l’ànima (Isaias Fanlo, “La cultura i el contagi”).

Artistes, professionals i coordinadores de la gala al Teatre Principal de València, amb la Presidenta de l’Apccv MARIA COLOMER,  Conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport VICENT MARZÀSecretària autonòmica de Cultura i Esport RAQUEL TAMARIT, Director general de l’Institut Valencià de Cultura ABEL GUARINOS, Director Adjunt d’Arts Escèniques ROBERTO GARCÍA, i l’assessor de la Secretària autonòmica de Cultura i Esport JOSEP POLICARPO.

Aquesta gala es va celebrar del 23 al 25 de juliol 2020, al Teatre Principal València, Teatre Principal Castelló i la Casa del Mediterráneo d’Alacant.

COORDINACIÓ:

  • Coordinació general: ELENA LUDWIG
  • Coordinadora València: CLAUDIA ZUCHERATTO
  • Coordinador Castelló: XAVI CASTELLÓ
  • Coordinador Alacant: DAVID CONSUEGRA
  • Coordinació i administració: MARIA FERRER

EQUIP TÈCNIC:

  • Performer i tècnic: PABLO AGUILAR
  • Tècnic so: CARLOS SUAY
  • Tècnic il·luminació: JOSÉ MARTÍN
  • Riggings: SANDRO SPANU, PABLO AGUILAR, MATÍAS MARRÉ

 

Donem les gràcies per tota aquesta mostra gràfica, vídeos i fotografia a @nerea_coll

@apccv 2020

La CULTURA ÉS SEGURA. El circ valencià torna als teatres

Els teatres obriren les portes al circ valencià del 23 al 25 de juliol amb la programació de Oh! La Cultura, de l’Institut Valencià de la Cultura, al circ valencià.

Durant el confinament es van preparar tota una sèrie de protocols per a garantir que els espectadors i espectadores pogueren recuperar les seves activitats culturals després de la desescalada, seguint una sèrie de mesures de protecció que s’han posat en funcionament aprovades pel Govern, Inaem, Ministeri i Generalitat i que responen a una sèrie de precaucions lògiques que no difereixen massa a les que es recomanen en altres aspectes de la vida diària per a evitar la propagació del virus.

Programació de nou als espais escènics i al carrer que va ser generadora de dubtes, restriccions i de nou les cancel·lacions. Tot allò que estàvem aconseguint es trencava. El sector cultural es va aixecar amb la campanya #LaCulturaÉsSegura, amb la petició de que no es suspenguera cap activitat cultural  i que es realitzaren campanyes de confiança entre el públic. Apccv va donar suport a la campanya i per a l’associació la TORNADA A LA CULTURA EN VIU va suposar un gran pas per a tot el sector.

TORNA L’EMOCIÓ DE LA CULTURA EN VIU totalment adaptada al protocol de prevenció pel motiu de la Covid-19 en els espectacles. Apccv hem viscut aquesta tornada, amb tots aquests protocols i mesures. Una gala de circ diferent, amb un públic emmascarat i un espai escènic ben diferent. Hem demanat a Nerea Coll que recollira en imatges aquesta experiència, per tal que serveixi com a exemple a programadores, circuits, ajuntaments i teatres. Programeu i obriu les portes dels teatres!

Casa Mediterráneo d’Alacant, personal d’acomodació assenyalant la distancia de seguretat i senyalització de l’aforament del públic

Teatre Principal de València: accés i desallotjament dels espais de manera esglaonada i sota control del personal d’acomodació per garantir la distància de seguretat.

Teatre Principal de València, a l’entrada dispensadors de gel hidroalcohòlic i presa individual de temperatura.

Teatre Principal de València, ocupació exclusiva de la butaca assignada amb l’entrada

Imatges Casa Mediterráneo d’Alacant: distància de seguretat entre persones de 2 metres

També l’equip professional de l’Apccv, coordinadores, artistes i tècnics ens hem adaptat als protocols recomanats per a companyies i espectacles, des dels muntatges, assajos fins a la realització de la gala. Mascaretes, distanciament, presa de temperatura, desinfecció del material i vestuari, protocols sanitaris…

Volem donar les gràcies al públic, a la ciutadania que s’ha animat a tornar a viure la cultura i les emocions que només es generen amb els espectacles en directe. Gràcies pel vostre aplaudiment!

Si ens fan tancar de nou passarà molt de temps fins que puguem tornar a veure cultura en directe. Et necessitem: #CULTURASEGURA

Fotografies @NereaColl

 

Sense tècnics no hi ha circ, no hi ha cultura.

Durant la crisi del Covid-19 es feu més necessari que mai el suport i la regularització de totes les professionals de la cultura que treballen en “intermitència”. Algunes de les mesures aprovades pel Ministeri de Cultura van deixar fora els tècnics dels espectacles, marcant més la invisibilitat d’aquestes professionals tant necessàries. Així va sorgir la campanya Sense tècnics/es no hi ha cultura!, per reivindicar la necessitat i presència d’aquestes professionals i que va movilitzar les xarxes socials fins arribar a la modificació de decrets, suport i visibilitat de professionals com: tècniques, directores, vestuaristes, maquilladores…

Aquest és el nostre primer post sobre la gala de circ de l’Associació de Professionals de Circ de la Comunitat Valenciana, que ha format part de la programació “OH! LA CULTURA” de l’Institut Valencià de la Cultura, Generalitat Valenciana, celebrada del 23 al 25 de juliol de 2020, i volem dedicar-lo a totes aquestes professionals sense les quals NO HI HA CULTURA.

Els espectacles els fan els equips, i dins el nostre equip hem tingut bona presència de tècnics i riggers, sense els quals, no haguerem pogut celebrar novament – després del confinament, del tancament dels teatres, de les cancel·lacions o ajornaments – la nostra tornada, la tornada del circ valencià als teatres de València, Castelló i Alacant.

Pablo Aguilar (Rigging)

Sandro Spanu (Rigging)

José Martín (Tècnic il·luminació)

Carlos Suay (Tècnic so)

Matías Marré (tècnic muntatge estructura)

Pablo Meneu (Direcció Artística, Rigger)

El nostre gran aplaudiment, quan finalitza l’espectacle, va pel públic que dona suport i creu que #LaCulturaÉsSegura i, per suposat, per a tot l’equip de tècnics i professionals que ha format part de la gala, que forma part dels nostres espectacles circenses, i de la nostra associació. Gràcies!

El nostre agraïment també per a @NereaColl 2020, que amb la seua professionalitat ens ha acompanyat i ha sabut captar amb cada fotografia l’essència de l’espectacle i d’aquesta tornada al teatre.

@apccv juliol 2020

 

 

 

Mostra Igualada – Fira d’espectacles infantils i juvenils 2021

El període de presentació de sol·licituds per participar a Mostra Igualada – Fira d’espectacles infantils i juvenils del 2021 comprèn del 15 de juny al 15 d’agost de 2020. 

La convocatòria està oberta a companyies professionals que presentin espectacles de qualsevol gènere (teatre, dansa, música, circ, etc.) adreçats a un públic familiar, infantil o juvenil, tant si han estat creats per ser representats en espais tancats com a l’exterior. Les propostes també poden ser de petit, mitjà o gran format i poden combinar diversos gèneres. Es tindrà especialment en compte la contemporaneïtat de la proposta, la innovació en el llenguatge escènic, l’aportació en el format, i la dramatúrgia.

La Direcció Artística de la fira, encarregada del procés de selecció de les propostes, donarà preferència a aquelles propostes que hagin tingut poc recorregut d’exhibició.

Condicions de participació

La sol·licitud de participació de companyies a la Mostra Igualada implica l’acceptació de les següents Condicions de Participació.

1.- Condicions generals
Per participar a la Mostra Igualada és indispensable enviar el formulari de sol·licitud de participació i el material addicional dins els terminis d’inscripció.

Cada companyia només podrà presentar un espectacle. Només s’acceptarà la inscripció d’espectacles estrenats els darrers 4 anys.

Les companyies seleccionades s’hauran de reservar i tenir disponibilitat d’actuació durant tots els dies de la Mostra Igualada.

La comissió artística informarà mitjançant correu electrònic a totes les companyies presentades, si la seva proposta ha estat o no seleccionada, durant el mes de novembre de 2020

2.- Condicions econòmiques
S’estableix que les companyies que participen a la Mostra Igualada no percebran l’import que correspon al seu caixet habitual. En la sol·licitud les companyies faran una proposta de caixet adaptada a la seva participació.
En cas de ser seleccionades, Mostra Igualada negociarà amb cada una d’elles l’import definitiu de participació a la fira que garantirà una quantitat fixa en concepte de despeses generals i de transport.

3.- Condicions tècniques
Mostra Igualada proporcionarà la infraestructura tècnica que es consideri necessària per a la realització de cada espectacle, sempre que la fitxa tècnica hagi estat enviada en el termini previst i consensuada i confirmada pel Cap Tècnic de la fira. Qualsevol canvi o afegit posterior en aquesta fitxa anirà a càrrec de la companyia.
Com a norma general, Mostra Igualada no subministrarà cap tipus de material escenogràfic ni fungible (com ara filtres, làmpades, pirotècnia, etc.) ni tampoc instruments musicals ni projectors audiovisuals.
Els tècnics de la Mostra Igualada són responsables de la instal·lació dels equips i donen suport al muntatge. Els tècnics de la companyia són responsables del muntatge i de portar la funció.

4.- Allotjament i dietes de les companyies
Número de persones
Mostra Igualada comptabilitzarà com a integrants d’una companyia, a efectes de manutenció, el número d’intèrprets a escena més una persona en qualitat de tècnic i una persona en qualitat de representant.
Manutenció
Mostra Igualada, mitjançant el sistema que la mateixa organització estableixi, facilitarà la manutenció (dinar i/o sopar) a la companyia segons l’horari i dies de les seves funcions.
Allotjament
Com a norma general, Mostra Igualada només es farà càrrec de l’allotjament de les companyies de fora de Catalunya, en cases de famílies acollidores.

5.- Final
Aquestes “Condicions de Participació” de les companyies estan subjectes i supeditades al contracte que s’haurà de signar entre la companyia i l’Ajuntament d’Igualada.