Arxiu de la categoria: apccv

Ajudes a projectes interassociatius, Caixa Popular

Termini de la convocatòria:  2 de novembre

Podran sol·licitar estes ajudes les Associacions sense ànim de lucre domiciliades en les localitats de l’àmbit territorial de la Comarca de l’Horta.

Caixa Popular col·labora conjuntament amb la Fundació Horta Sud i la Fundació Ugarte en un programa de cooperació amb associacions de la comarca de l’Horta per a concedir Ajudes a Projectes Interassociatius. Aquestes ajudes tenen com a finalitat contribuir a la realització de projectes de desenvolupament cultural o social que promoguen la col·laboració entre associacions dins d’una mateixa localitat o en l’àmbit comarcal i així afavorir la participació ciutadana i enfortir el teixit social de la comarca.

Aquestes ajudes van dirigides a organitzacions sense ànim de lucre i s’atorguen a projectes concrets; els quals reben una ajuda econòmica per tal de poder dur endavant les seues iniciatives. Es tenen en compta multitud de factors a l’hora de valorar els projectes entre els que trobem el número d’associacions participants, la creació de plataformes d’organització entre associacions, la continuïtat del projecte o el caràcter educatiu i social de projecte.

La dotació total de l’ajuda és de 20.000€. Els projectes podran ser finançats en part
o en la seua totalitat. No es finançaran despeses que suposen inversió en immobilitzat ni despeses de personal.

Bases

Formulari

Per la llibertat d’expressió, l’art no és un delicte

L’article 19 de la declaració dels Drets Humans esmena queTot individu te dret a la llibertat d’opinió i d’expressió; aquest dret inclou el de no ser molestat per les seues opinions, el d’investigar i rebre informacions i opinions, i el de difondre-les, sense límit de fronteres, utilitzant qualsevol mitjà d’expressió”.

La llibertat d’expressió és el dret de tot individu a expressar idees i opinions lliurement, i per tant sense censura; implica poder comunicar-nos i expressar-nos lliurement, imprescindible per a viure en una societat justa i oberta. És un dret humà fonamental de les persones que els sistemes polítics sense excepció han de protegir i promoure, és essencial en la lluita pel respecte i la conquesta de tots els drets humans. De manera especial, a través de l’art, des de qualsevol dels diversos i diferents llenguatges, la comunicació i el diàleg es poden establir d’una altra manera permetent ampliar aquest dret inalienable, construint ponts per a la comprensió i el respecte, així com a través de la denúncia, per donar veu a aquelles a qui se’ls ha negat.

Ens preocupa com, en els darrers temps, l’Estat Espanyol està fent ús excessiu de la força i la vulneració del dret de llibertat d’expressió i de creació artística, avalat per una legislació repressiva i regressiva, tal com l’aplicació de l’article 578 del Codi Penal i de la Llei de la Seguretat Ciutadana (Llei Mordassa, que ara compleix tres anys).

APCCV denunciem!
L’art no és un delicte. PER LA LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ!!!

Per tot açò, APCCV, donant suport a les plataformes: Alerta Cultura Red por la Libertad de Expresión, #NoCallarem i #DemàPotsSerTu, Plataforma per la Llibertat d’Informació, i moltes altres que han sorgit arran dels atacs patits contra la cultura en totes les seues vessants, ens unim als seus crits de rebuig i denunciem públicament els atacs a la llibertat com el que han patit artistes circenses i teatrals, cantants, exposicions artístiques, mitjans de premsa i redacció… i darrerament el Mural de la Diversitat commemorant l’orgull LGTBI a Gandia: “Love is Love” de Flug; o els murals d’Elias Caño, al “Més que Murs” de Sagunt, i el pintat amb solidaritat amb els joves d’Altsasu a València, recolzat per la Internacional Teatral.

 

Amnistia Internacional: Llibertat d’expressió

Tots els casos de censura de la llibertat d’expressió a Espanya

Descàrrega MANIFEST APCCV_ ART NO ÉS DELICTE